Breath of Fresh Air…

…during a long Chicago winter, it can seem as if the four walls of your home are closing in on you.  No chance of this happening near Stockholm, Sweden, where Arrhov Frick Arkitektkontor designed Six Walls House.  The architects gave the homeowner two extra walls plus floor to ceiling windows, which allow an abundance of light even on the gloomiest of days.  The home’s location gives generous views of the sea and surrounding nature…giving a feeling of serenity…a breath of fresh air…

6 walls1

the design favors minimal embellishment and simple geometry…

6 walls2

the living space is all about calmness and privacy…

6 walls3

6 walls4

a soft and gauzy white…

6 walls5

6 walls6

…creates a heavenly retreat. via

 

 

Jun 7, 2015
cabbagerose

The End…

the be-all and end-all…tastefully designed master bath, 25th Street Residence, by Geremia Designs.

Jun 4, 2015
cabbagerose

Made to Be Moved…

…I like the idea of moving walls in a space…but transporting an entire building is truly the height of flexibility in the choice of preferred location.

Made to be Moved is a minimalist building located in Nordhavnen, Denmark, designed by Arcgency. Worn-out shipping containers are stacked three stories high on a series of minimal site impact pillars. The container is a super optimized product, refined to be cost-effective, strong and durable. It fits international transportations standards and can be shipped and set up anywhere, enabling the architects to practice direct reuse. If a new building component with the same specifications were to be designed, it would be both expensive and time consuming.

mtbm1

mtbm5

mtbm6

mtbm8

mtbm7

mtbm4

mtbm2

May 31, 2015
cabbagerose

Happy Graduation…

to all new graduates.  Make a difference!

Through the Looking Glass at New York's Metropolitan Museum of Art Gallery view, Chinese Galleries, Arthur M. Sackler Gallery, Wuxia Ensemble, Jean Paul Gaultier (French, born 1952), autumn/winter 2001-2; courtesy of Jean Paul Gaultier via

Through the Looking Glass at New York’s Metropolitan Museum of Art
Gallery view, Chinese Galleries, Arthur M. Sackler Gallery, Wuxia Ensemble, Jean Paul Gaultier (French, born 1952), autumn/winter 2001-2; courtesy of Jean Paul Gaultier
via

May 28, 2015
cabbagerose

Must Love Dogs…

in a photo booth…sweet.

dogs pb4

dogs pb1

dogs pb9

dogs pb3

dogs pb5

dogs pb7

dogs pb6

May 27, 2015
cabbagerose

Iridescent…

…designed as a living organism in constant interaction with its environment…Butterfly House by Hong Kong based design team, Davidclovers.  The guest house is conceived as a preternatural, brilliantly colored form that oscillates between sheer camouflage and sparkling beacon with the northeastern Pennsylvanian woods.

butterfly4

Reflective polychromatic recycled stainless steel clads the exterior…

butterfly

the roof bows upwards and towards the north, embodying the butterfly’s flapping motion….poetic…

butterfly2

the interior is equally alive…

I belong in the guest house…and I’ll be staying all summer, thank you.

 

 

May 13, 2015
cabbagerose

Boreal Halo…

…The Muzeul National de Arta Contemporana, located in Bucharest, Romania, is the temporary home of the Boreal Halo by French artist Vincent Leroy. Inside the Grand Palace, the Boreal Halo casts a mesmerizing, hypnotic trance over the room. The mass of the object creates an interesting contrast to the stark solidity of the marble floors, striking a tense balance that gives the structure a sense of lightness.

boreal1

The halo makes visitors aware of the space they occupy…

boreal2

the installation levitates above the marble floor…

boreal3

the ring is in contrast with the fine appointments of the museum room, but remains harmonious in the space…

…as the halo moves, visitors will find themselves inside its space. via

…as the hypnotic halo rotates, visitors will find themselves inside and then outside its space.  Lovely…
via

 

May 11, 2015
cabbagerose

Moving Mountains…

…The idea of moving walls in a dwelling or work place is a practical use of space.  Rearranging our environment as we see fit is equivalent to moving mountains.  Wall Cloud was devised by Sasaki Architecture for a former waterfront warehouse in the Minato district of Tokyo that operated as a popular disco called Juliana’s Tokyo in the early 1990s. “The attic part of the former discotheque on the second floor remained untouched for a long time, since it had a low ceiling height, causing an oppressive feeling in the space,” said the architects. To increase the ceiling height, the designers removed the existing false ceiling and added sections of wall under the beams to segment the space into individual offices.

sa1

sa2

Apr 28, 2015
cabbagerose

Sunday Reflection…

I have been away for a bit and it feels great to be back.  I want to share this Tribeca penthouse apartment in the Greenwich Hotel.  A perfect spot for Sunday reflection…the genius of Tatsuro Miki, architect and Axel Vervoordt, interior designer.  For more views of this wabi sabi style 630 square meters apartment, visit cabbagerose tumblr.

 

Mar 29, 2015
cabbagerose

Deceiving…

hard materials can impart a very soft visual…

hard and soft3

hard and soft6

hard and soft1

hard and soft9

 

Mar 9, 2015
cabbagerose

Nurture The Little Ones…

…they are our future, after all.

nurture6

nurture5

nurture

nurture1

nurture4

nurture2

all images via

Mar 2, 2015
cabbagerose

Jewel Box…

…where would you guess this ‘jewel box’ is located?

jb7

Correct!  On a private jet...

Correct! On a private jet…

jb5

jb8

welcome to a pleasing and calming neutral palette most private residences would like to boast…

jb2

comfort…

jb3

practicality…

jb4

functionality…

by Myca Loar of Shiny Bones. all images courtesy of shinybones

by Myca Loar of Shiny Bones.
all images courtesy of shinybones

Feb 15, 2015
cabbagerose
Pages:1234567...74»

Categories

Email Subscription

Enter your email address:

bloglovin

Follow Me

Facebook Twitter RSS Feed